Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Софийският университет организира кариерен форум „Златната ябълка на успеха“

   
Софийският университет организира кариерен форум „Златната ябълка на успеха“

За трета поредна година Центърът за кариерно развитие на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира кариерен форум „Златната ябълка на успеха“. На откриването на събитието присъстваха Надя Стоянова, ръководител на Кариерния център на СУ, доц. Димитър Биров, функционален ректор на СУ, Николай Николов, управител на фирма „Хорайзънс“, представители на бизнеса и студенти.

Събитието се провежда през целия ден в Аулата и централното фоайе на Ректората на най-старото висше училище. Студентите имат възможност да се срещнат с компании, предлагащи работни и стажантски позиции – Българската хранителна банка, EU Careers, „Телус“, „Ести Лодер“, Алфа банк, ЧЕЗ, „Лидл“, GFK, „Метро“, C3 Customer Contact, Райфайзен банк, Софика Груп, Сосиете Женерал, „Sutherland”, „Хюлет Пакард“, „Делойт“, EOS Matrix, Tek-experts, Mansion, 60 k, ПроКредит банк, AIG, Българо-американска комисия за образователен обмен „Фулбрайт“, „Аво-Бел“, Фибанк, „Сител“.

За втора година кариерният форум „Златната ябълка на успеха“ се провежда с партнираща организация. За връзка с различни фирми, както и за провеждане на обученията съдействие на Центъра за кариерно развитие на Софийския университет оказва агенцията за подбор на персонал „Хорайзънс“.

1

Доц. Димитър Биров, функционален ректор на СУ, отбеляза, че за него е чест и удоволствие да открие този форум за кариерното развитие. Той изрази радостта си да присъства на срещата между науката и бизнеса именно в Аулата, която е едно сакрално място за Университета. Той отправи благодарност към Надя Стоянова и целия екип на Кариерния център на СУ, които всеки ден полагат усилия да се осъществи толкова необходимата връзка между бизнеса, студентите и преподавателите. Доц. Биров благодари на всички фирми, които са решили да участват и отбеляза, че е прекрасно, че във водещия български университет присъстват и водещите фирми в различни области. Така всички заедно дават една перспектива на студентите, насочват ги към това на какво да наблегнат в образованието си, което е изключително ценно за тях и бъдещите им работодатели. Доц. Биров пожела успех на форума и припомни, че според Рейтинговата система на висшите училища в България на пазара на труда най-добре се реализират студентите от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

2

Николай Николов, управител на фирма „Хорайзънс“, поздрави всички присъстващи и се върна в спомените си във времето, когато в Аулата на СУ е получил своята диплома за завършено висше образование. Той разказа, че тогава, както и през цялото си обучение, той и колегите му не са имали възможност за стажантски програми и за връзка с бизнеса: „Сега, 15 години по-късно, още преди да завършат, студентите са желани, търсени от вас, представителите на бизнеса. Което означава, че много неща са се променили. Променили са се в положителен аспект. И за мен това е правилният път един студент да получи своето кариерно развитие“.

3

Николай Николов благодари най-искрено на представителите на бизнес общността, които инвестират време и средства за развитието и създаването на стажантски програми. Той благодари и на студентите, търсещи връзка с бизнеса и пожела на всички да намерят това, за което са дошли на форума.

Всеки студент, който иска да се запознае с потенциални работодатели, но не е уверен в уменията си за подготовка на документи за работа или явяване на интервю, може да вземе участие в специално организираните уъркшопи, които ще се проведат в Конферентната зала на Ректората в деня на изложението.

От 13:00 до 14:30 часа ще се проведе уъркшопът „Златни правила за изготвяне на CV и мотивационно писмо. Психология на интервюто за работа“.

От 15:00 до 16:30 часа студентите ще имат възможност да вземат участие във втория уъркшоп на тема: „Как да намерим мечтаната работа – практически съвети”.

4
5
6
7
8
9