Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / С изпит по физика продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2015/2016 г.

   
С изпит по физика продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2015/2016 г.

Днес в 14.00 часа в 255-та аудитория на Ректората Марио Марчев от гр. София изтегли вариант № 2 на тeмата, по която ще работят явилите се на изпита по физика.

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 44.

Конкурсният изпит по физика е с продължителност 4 часа и се състои от тест и една задача върху материали по физика за средните общообразователни училища.

Задачата има за цел да се провери умението на кандидатите да прилагат знанията си за решаване на конкретен физически проблем.

Тестът е съставен от 20 въпроса, обхващащи всички дялове на физиката. Целта е проверка на познаването на физичните величини и закони.

DSC_0327_600x400

При провеждане на изпита се допуска използването на калкулатори. Не се разрешава ползването на електронни бележници, портативни компютри и калкулаторите към мобилните апарати.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Химия и физика; Ядрена химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология.

DSC_0331_600x400