Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ректорът на СУ получи поздравително писмо от директора на Британския съвет в България

   
Ректорът на СУ получи поздравително писмо от директора на Британския съвет в България

Любов Костова, директор на Британския съвет у нас, изпрати благодарствено писмо до ректора на Софийския университет проф. дин Иван Илчев.

С писмото г-жа Костова официално уведомява проф. Илчев, че ас. Димитър Желев е победител в България на тазгодишното специално издание на престижния международен конкурс Лаборатория за слава – FameLab. Димитър Желев е асистент в катедра „Ландшафтознание и опазване на природната среда” в Геолого-географския факултет на СУ.

Специалното издание на FameLab тази година събра на сцената десет бивши носители на второ и трето място на конкурса от всичките издания до момента от 2007 г. насам. Наградата на победителя е пътуване до най-големия фестивал на науката в Обединеното кралство в гр. Челтнъм, където по традиция се събират някои от водещите учени в света.

В писмото си до проф. Илчев г-жа Костова изказва и личното си възхищение от участието на Димитър Желев в V Софийски фестивал на науката, който се проведе от 14 до 17 май 2015 г. в Театър „София” и парка „Заимов”. Фестивалът е основан от Британския съвет, под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство със Столична община и др.

„Искам да изкажа личното си възхищение от комуникативните умения на Димитър, на неговите познания и на желанието му да увлича хора – и млади, и зрели – по географията! Неговата страст по науката е заразна и аз съм убедена, че той е гордост за Софийския университет”, отбелязва още г-жа Любов Костова в писмото.