Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Празници на световни туристически дестинации – Великобритания

   
Празници на световни туристически дестинации – Великобритания

За четвърта поредна година студенти от ІV курс на специалност „Туризъм” и техните преподаватели от катедра „География на туризма” на Геолого-географския факултет на Софийския университет организират Празници на избрани световни туристически дестинации. Първата дестинация, която представиха в театър „Алма Алтер“, бе Великобритания.

Събитията имат за цел да представят природата, културата, традициите и тяхната атрактивност в световния туризъм с помощта на изкуството. Надеждата на студентите и техните преподаватели е по този начин да създадат основа за бъдещи съвместни срещи, контакти и проекти на младите хора в областта на бизнеса, културата и туризма, които да бъдат в интерес на сътрудничеството между страните. Организатори са доц. д-р Вера Николова и гл. ас. д-р Атанас Казаков от ГГФ. Г-жа Николова поздрави своите колеги, студенти и приятели.

1

Доц. Вера Николова

Проф. дгн Воденска от катедра „География на туризма“ поздрави всички присъстващи в театралната зала и изрази удоволствието си, че представянията на четвъртокурсниците от специалност „Туризъм“ са вече една много хубава традиция. Тя отбеляза, че всички в катедрата очакват с нетърпение тези събития, организирани от доц. д-р Вера Николова и гл.-ас. д-р Атанас Казаков. Проф. Воденска изрази радостта си, че с годините представянията на световните дестинации стават все по-популярни. Тя изказа и благодарността си към гостите, уважили събитието - Сара Райли, временно изпълняващ длъжността посланик на Великобритания у нас, зам.-деканът на ГГФ доц. Филип Мачев, представители на Пловдивския университет, преподаватели и студенти.

23

Своеобразното пътешествие до Великобритания бе представено по оригинален начин – чрез културата на страната, историята, нейните традиции и забележителности, нейните световноизвестни личности. Пред пълната театрална зала бе представен образа на Шекспир и бяха изиграни сцени от „Ромео и Жулиета“ и „Укротяването на опърничавата“.

3

На сцената на една маса седнаха Бърнард Шоу, Дарвин, Джеймс Уат, Джеймс Кук и Томас Кук, които в разговора си представиха областите, в които работят. Зрителите научиха още за историята и изкуството да се сервира английски чай, присъстваха на случайна среща с английската кралица. Бяха представени ирландски и шотландски танци, както и други обичаи и забележителности от различните области на страната.

4

След интересния спектакъл Сара Райли, временно изпълняващ длъжността посланик на Великобритания у нас, отбеляза, че много е харесала представлението и колко умело студентите са преплели история, философия, география, литература, музика и пожела на всички организатори на събитието успех с бъдещите им планове и цели.

Доц. Филип Мачев поздрави всички, че за толкова кратко време са успели да пренесат зрителите на хиляди километри от България и да ги запознаят с културата и традициите на един народ и държава с вековна история. Поздрави всички и им пожела да продължават в същия дух и занапред.

6

Следващото представление от поредицата Празници на световни туристически дестинации ще бъде на 28 май 2015 г., когато ще бъде представена Република Армения.

7
9
10