Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Празници на световни туристически дестинации – Република Армения

   
Празници на световни туристически дестинации – Република Армения

За четвърта поредна година студенти от ІV курс специалност „Туризъм” и техните преподаватели от катедра „География на туризма” организират Празници на избрани световни туристически дестинации. В университетския театър „Алма Алтер“ бе представена втората дестинация за тази година – Република Армения.

В своите спектакли студентите и техните преподаватели успяват по артистичен и интересен начин да представят природата, културата и традициите на различните народи с помощта на музиката, танца и театъра. По този начин те целят да провокират интереса на младите хора, на своите колеги и приятели, да провокират бъдещи контакти и проекти в областта на туризма и културата в името на едно добро и плодотворно сътрудничество между страните. Организатори на събитието са доц. д-р Вера Николова и гл. ас. д-р Атанас Казаков от Геолого-географския факултет на Софийския университет.

1-1

Доц. Николова поздрави своите колеги, студенти, приятели и отбеляза, че за нея е огромно удоволствие да посрещне всички в театралната зала на СУ на празника на Република Армения. Тя благодари от сърце на своите студенти за положените усилия, както и на представителите на танцов състав „Наири”, които са помогнали на студентите да усвоят тънкостите на традиционните арменски танци. Организаторите отправиха своята благодарност към цялата арменска общност в България, към всички колеги, близки и приятели за тяхната съпричастност и съдействие.

1-2

Проф. Васил Маринов, ръководител на катедра „География на туризма” на ГГФ, приветства гостите с добре дошли и благодари за техния интерес и времето, което са отделили, за да посетят събитието. Той отправи специална благодарност към консула на Република Армения у нас и на представителите на арменската общност. Проф. Маринов подчерта, че доц. Николова и гл. ас. Казаков провеждат една форма на обучение, която е по-трудна за подготовка и прилагане, но е много по-атрактивна и дава по-добри резултати.

Събитието започна с минута мълчание в памет на арменците, жертви на масовото изтребление в Османската империя през 1915 г.

1

Чрез атрактивни диалози, песни и танци студентите представиха пред публиката някои от най-популярните легенди за възникването на арменския народ, както и особеностите на арменския език, култура и традиции. Не бяха пропуснати най-известните забележителности на страната, както и нейните световноизвестни личности. С много чувство за хумор и артистизъм студентите демонстрираха ритуала на арменската сватба и свързаните с нея обичаи и традиции.

2

След вълнуващото представление консулът на Армения у нас благодари на организаторите за хубавото представяне на родината му. Той отбеляза, че е очарован от видяното, от представянето на Армения и е изключително впечатлен от познанията на студентите за историята и културата на страната. Консулът благодари на всички, които са се постарали да направят това представление толкова интересно и красиво. Той подчерта, че Армения е изключително красива страна и интересна дестинация и покани всички да я посетят. Той подари на проф. Васил Маринов книги и карти, свързани с историята и културата на Армения.

3
4
5
6
7
8
9
10
11