Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Национална кръгла маса на информационната кампания „Млад учител” се проведе в СУ

   
Национална кръгла маса на информационната кампания „Млад учител” се проведе в СУ

В Софийския университет „Св. Климент Охридски” се проведе Национална кръгла маса – част от поредицата инициативи на информационната кампания „Млад учител”, в изпълнение на Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри (2014–2020). Форумът бе организиран от Департамента за информация и усъвършенстване на учители към СУ съвместно с Дирекция „Квалификация и кариерно развитие” на Министерството на образованието и науката.

В кръглата маса взеха участие над 90 млади учители от София и от цялата страна, директори на училища и детски градини, началници и експерти на регионалните инспекторати на Министерството на образованието и науката, преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Форумът бе открит от проф. д-р Росица Пенкова – директор на Департамента за информация и усъвършенстване на учители. Приветствие към участниците бе поднесено от името на г-жа Ваня Кастрева, зам.-министър на образованието и науката. Със слово към младите учители се обърна и д.ик.н Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

По време на кръглата маса бяха представени резултати от анкетно проучване на екип на Департамента за информация и усъвършенстване на учители за очакванията на младите педагози за „подкрепяща среда” в образователната институция. В изследването са обхванати над 2500 учители. Презентирано бе и разработеното от екипа издание „Пътеводител на младия учител”, от което всички участници получиха екземпляр.

В заключителната дискусия младите учители имаха възможност да зададат своите въпроси на представителите на МОН. На питания на участниците за висшето образование отговори и заместник-ректорът на СУ проф. дпн Албена Чавдарова.