Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Момичетата от представителния отбор на СУ по баскетбол спечелиха Националния университетски шампионат

   
Момичетата от представителния отбор на СУ по баскетбол спечелиха Националния университетски шампионат

Представителният отбор на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ в състав Мирена Денчева (Факултет по начална и предучилищна педагогика), Полина Василева (Факултет по начална и предучилищна педагогика), Ренета Тодорова (Философски факултет) и Ивана Петрова (Философски факултет) с треньор доц. д-р Ирен Пелтекова завоюва първото място в Четвъртия национален университетски шампионат по баскетбол 3х3.

Състезанието се проведе в Благоевград, домакин беше Югозападният университет „Неофит Рилски“.

Представителният отбор на Софийския университет беше в една група с отборите на Националната спортна академия, Университета за национално и световно стопанство, Шуменския университет и Медицинския университет – София.

1

Отборът на СУ победи съперничките си от НСА, Шуменския университет и Медицинския университет и загуби от УНСС. С отличната си игра момичетата се класираха за финала, където отново срещнаха отбора на НСА и постигнаха победа.

Със спечелването на шампионата отборът на Софийския университет получи право да участва в Европейското университетско първенство, което ще се проведе в гр. Крагуевац (Сърбия) от 23 до 26 юли 2015 г.

2

Отборът на СУ завоюва още една победа – Мирена Денчева спечели конкурса за стрелба от зоната на трите точки.

3

Мирена Денчева