Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Информационен център по стандартизация в Софийския университет „Св. Климент Охридски”

   
Информационен център по стандартизация в Софийския университет „Св. Климент Охридски”

През 2016 година предстои официалното откриване на Информационен център по стандартизация в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, който е част от проекта на Българския институт по стандартизация за създаване на информационни центрове по стандартизация във висшите учебни заведения.

Новосъздаденият съвместен информационен център се намира в Централната университетската библиотека – читалня „Медиатека”, където от шест работни станции е осигурен достъп на преподаватели и студенти за безплатно четене на приблизително 1700 подбрани български стандарти. По този начин стандартите могат да се използват за образователни и научно-изследователски цели, като за улеснение са групирани в пакети, съобразно номера и наименованието на съответния технически комитет, в който представители и експерти от страна на Софийския университет „Св. Климент Охридски” участват активно в разработването на стандарти.

Българският институт по стандартизация полага усилия за развитие на информационните центрове по стандартизация във висшите училища с цел придобиване на знания и умения от студентите за работа със стандартите. Всичко това БИС прави безвъзмездно с единственото желание бъдещите експерти в България да се научат да боравят със стандартите в своята дейност.

Подробна информация за достъпа до БДС: http://libsu.uni-sofia.bg/page.php?69