Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Бакалаврите и магистрите от випуск 2015 г. на Факултета по математика и информатика на СУ получиха дипломите си за висше образование

   
Бакалаврите и магистрите от випуск 2015 г. на Факултета по математика и информатика на СУ получиха дипломите си за висше образование

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 400 бакалаври и магистри от випуск 2015г. на Факултета по математика и информатика получиха дипломите си за завършено висше образование. Пълните отличници на випуска са над 10.

Тържествената церемония бе открита от декана на Факултета по математика и информатика доц. д-р Евгения Великова, която поздрави абсолвентите с успешното им дипломиране, както и техните преподаватели, близки и гости: „Ние, вашите преподаватели, се гордеем с вас и ви желаем много здраве и успехи в нелекия път, който сте си избрали. Желаем ви да мечтаете така, както показахте, че можете през тези години. Да имате сили да реализирате мечтите си, защото на вашите мечти и дръзновение се надява цялото общество да го въведете в по-добър и по-щастлив свят“.

2

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Ренета Божанкова поздрави завършващите и близките им от името на ректора на СУ проф. дфн Анастас Герджиков и от свое име по повод техния празник.

С радост всички срещаме вашия поглед, вашия успех, вашето присъствие в тази зала, което е едно обещание за нови връщания тук. Дали в следваща степен на обучение, дали като наши випускници – завършили, но помнещи своя университет“, каза проф. Божанкова и припомни на абсолвентите, че през изминалите години са събрали много знания, но и много приятелства и че са срещали подкрепата на своите родители, на които благодари.

4

Предстоят ви години на пътувания, на успех, надяваме се, че навсякъде ще носите светлината в тази зала със себе си, ще пътувате, но и ще се връщате у дома, защото домът е този, който ни крепи във времето, и към който си струва винаги да правим крачка за подкрепа и за бъдеще“, каза още заместник-ректорът.

Проф. Божанкова поздрави абсолвентите с постигнатите успехи и им пожела да имат щастието да правят в бъдеще това, което обичат, което ги радва и им носи удовлетворение.

Тя обяви випуск 2015 г. на Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за закрит и връчи дипломите на пълните отличници.

7

Владислав Харалампиев, един от пълните отличници на випуска, поздрави своите колеги със завършването и ги призова да продължат да се развиват, независимо дали ще останат в Университета или ще започнат работа извън него. Илия Мардов, също пълен отличник, поздрави всички присъстващи и обърна внимание на ролята на образованието и самообучението в живота на хората и необходимостта да продължат да се обучават. „Което не расте – умира. Затова бъдете винаги стремящи се напред и развивайте своя потенциал”, каза още Илия Мардов.

8

Отличничката от магистрите Дин Анг пожела на колегите си на добър час, да обичат бъдещите си професии и да постигат всеки ден нови висоти. Тя благодари на преподавателите във Факултета от името на целия випуск 2015 г. не само за възможността да черпят от извора на познанието, но и за това, че са ги научили на дисциплина и любов към това, с което се занимават.

10

„Смятам, че ФМИ ми даде не само задълбочени познания по математика и информатика, но също така ми помогна да се науча да следвам мечтите си, да грабвам момента, да не се предавам дори, когато е много трудно и да не се плаша от грешки”, каза отличничката Милена Венева. Тя благодари на преподавателите си за тяхната безгранична отзивчивост и за подкрепата им по пътя на изследването на дебрите на математическата наука. Милена Венева пожела на колегите си на добър час и красотата и щастието във всичките им форми да бъдат техни.

11
3
1