Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Атанас Георгиев и Ивайло Епитропов от Софийския университет получиха наградите „Д-р Илко Ескенази" за 2015 г.

   
Атанас Георгиев и Ивайло Епитропов от Софийския университет получиха наградите „Д-р Илко Ескенази"  за 2015 г.

В края на юни се проведе официалната церемония по връчване на наградите „Д-р Илко Ескенази" за 2015 г., на която бяха присъдени две награди за писмени трудове в областта на икономиката и в правото, свързани с членството на България в ЕС.

Наградата в областта на правото спечели Ивайло Епитропов, и.д. ст. юрисконсулт в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Неговата разработка е на тема: „Проблеми на прилагане на правото на ЕС в Република България по отношение на работниците и/или служителите, които работят от разстояние“.

Наградата в областта на икономиката бе връчена на ас. Атанас Георгиев от Катедра "Икономика и управление по отрасли" към Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, секретар на магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“. Разработката му е на тема: "Новите възможности за България според Стратегията за Енергиен съюз".

На събитието присъстваха Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в София, Михаил Тачев, изпълнителен директор на Фондация „Св. св. Кирил и Методий“, близки, приятели и колеги на д-р Илко Ескенази, представители на академичната общност и др.

Конкурсът, провеждан в памет на д-р Илко Ескенази, се организира от 2005 г. Той има за цел да отличи и награди по един писмен труд в областите “Право” и “Икономика”, свързан с членството на България в ЕС. Организира се от Мемориален фонд "Д-р Илко Ескенази" към Международна фондация "Св.Св. Кирил и Методий". В него могат да участват млади хора до 35-годишна възраст.