Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Абсолвентите от випуск 2014 на ФЖМК получиха дипломите си за висше образование

   
Абсолвентите от випуск 2014 на ФЖМК получиха дипломите си за висше образование

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 200 бакалаври и магистри от трите специалности на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ, „Журналистика”, „Връзки с обществеността” и „Книгоиздаване”, получиха своите дипломи за завършено висше образование. 57 са с отличен успех, един е пълен отличник.

На събитието присъстваха деканът на факултета доц. д-р Теодора Петрова, зам.-ректорът на СУ проф. дпн Албена Чавдарова, зам.-деканите на ФЖМК доц. д-р Чавдар Христов и доц. д-р Ефрем Ефремов, преподаватели, близки и гости на абсолвентите.

Тържествената церемония бе открита от декана на ФЖМК доц. д-р Теодора Петрова. Тя честити дипломирането на абсолвентите и поздрави всички с празника. Доц. Петрова призова абсолвентите да аплодират своите преподаватели, които неотлъчно са стояли до тях през последните години. Деканът благодари на колегите от медиите, издателствата, ПР агенциите, институциите, издателствата, неправителствените организации, които са настоящи и бъдещи работодатели на възпитаниците на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ, както и на дарителите, които всяка година допринасят за отличаването на най-добрите студенти на факултета.

1

Доц. Петрова пожела на абсолвентите да обичат своята професия, да отделят време и усилия, за да станат добри професионалисти, тъй като професията си заслужава. Тя ги призова да вземат пример от Стийв Джобс – от загубите на живота да направят успехи, да повярват, че могат да променят света и поне мъничко да го направят.

2

Проф. дпн Албена Чавдарова, заместник-ректор на Софийския университет, поздрави абсолвентите, техните близки и колегите си с празничното събитие. Тя изрази убеждението си, че абсолвентите са добре подготвени, за да извървят своя професионален път: „Вие сте подготвени чудесно, за да може да отразявате обективно нашата обществена, политическа, социална, образователна реалност. Убедена съм, че вашето перо, където и да работи то, ще бъде наистина такова, че да може в най-голяма степен да напипа пулса на времето, а ние се нуждаем от това“.

Проф. Чавдарова подчерта, че със сигурност абсолвентите никога няма да забравят своята Алма матер, своя факултет и своите преподаватели, които винаги ще бъдат насреща. Заместник-ректорът пожела на завършващите здраве, успех, лично и професионално щастие и обяви випуск 2014 за закрит.

3

Абсолвентите на Факултета по журналистика и масова комуникация бяха поздравени от Слави Ангелов, главен редактор на вестник „168 часа“ и инициатор на Академията за разследваща журналистика за печатни и електронни медии. Той разказа за своята първа работна седмица през януари 1994 г., когато започва работа като криминален репортер във вестник „Континент“: „Просто се влюбих в тази работа и пожелавам това на всеки един от вас, тъй като това е много важно, за да се случват нещата както трябва, независимо с какво ще се занимавате”. Слави Ангелов пожела на абсолвените много кураж и още повече упоритост в основната им цел – да търсят истината и да я показват на хората.

4

Деница Сачева, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на ПР агенциите, също се обърна към абсолвентите: „Всички вие от днес нататък правите думите ваша професия. А думите са изключително важни, думите изграждат нашите светове. С думите вие можете да създавате, можете и да унищожавате. Искрено се надявам всеки един от вас съзнателно да направи своя избор – да създава чрез думите“.

5

Абсолвентите бяха поздравени и от журналистката от Българската национална телевизия Даниела Кънева, която ги призова да се усъвършенстват непрекъснато и като журналисти винаги да бъдат независим източник на информация, така че хората сами да могат да вземат своето решение.

6

От името на абсолвентите приветствие поднесе Александра Гинева. Тя благодари на преподавателите си за подкрепата през изминалите години, а на своите колеги пожела да обичат професията си.

7
8
9