Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Абсолвентите от випуск 2014 на Философския факултет на СУ получиха дипломите си за завършено висше образование

   
Абсолвентите от випуск 2014 на Философския факултет на СУ получиха дипломите си за завършено висше образование

Проф. д-р Димитър Денков

В деня на празника на Философския факултет на тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 260 бакалаври и магистри получиха дипломите си за висше образование. 12 са отличниците на випуска.

В Аулата присъстваха зам.-ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков, деканът на Философския факултет проф. д-р Димитър Денков, зам.-деканът на факултета доц. д-р Георги Вълчев, преподаватели, студенти и гости.

Събитието бе открито от декана на Философския факултет проф. д-р Димитър Денков, който поздрави абсолвентите и техните близки за успешното завършване, както и с празника на Философския факултет.

Той отправи благодарност към завършилите студенти, положили много усилия, за да стигнат до днешния ден. Усилия да се справят с изискванията, с учебните планове, които често са много натоварени.

1

„Надявам се, че сте придобили едно образование, което е висше не само в учебните планове, библиотеките и научните лаборатории, а в размисъл върху висши и несвързани с непосредствения ви живот материи. Този спомен, мисля, че е едно от условията, които правят университета Университет. Благодаря ви, че ще го запазите”, отбеляза проф. Денков.

Той благодари на преподавателите и служителите на Университета, съдействали за успешното завършване на абсолвентите. Благодари още и на всички хора около тях, които са им оказвали помощ през годините, за да стигнат до този ден.

2

Деканът изрази надежда всички абсолвенти да останат свързани с Философския факултет и след получаването на дипломата си. Пожела им още много успех и ги призова да предават на всички свои близки, познати, на деца и на роднини, спомена за място, което не случайно е храм на науката и онази духовна среда, която пази идеята за висше знание, наука, не винаги свързана с практиката, но носеща в историята духа на българското просвещение. Проф. Денков отбеляза, че получавайки своята диплома, всички абсолвенти стават част от този дух. Висшето образование не е само дипломата, а формирането на студентите като хора, преминали през Софийския университет, нещо, което става част не само от тяхната биография, а и от биографията на българския народ.

3

Проф. Анастас Герджиков, заместник-декан на Софийския университет, връчи дипломите на отличниците на випуска. Той поздрави всички с празника на Философския факултет и с успешното завършване. Проф. Герджиков отбеляза, че всички абсолвенти в залата са получили солидно образование в един от елитните факултети на най-добрия университет в България, поради което няма защо да се притесняват за своята реализация. Той изрази убеждението си, че за всички годините в СУ са били добри, защото са били част от факултета с най-много и най-разнообразни специалности, където могат да се научат много интересни и любопитни неща.

4

Заместник-ректорът пожела на младите хора в Аулата да намерят не само работата, която ще им донесе достатъчно материални средства, но и работата, която наистина ще ги удовлетворява и обяви випуск 2014 на Философския факултет на СУ за закрит.

5

Румяна Тодорова, представител на „Прокредит банк”, връчи от името на банката дарение от над 60 книги на български и чуждестранни автори за факултетната библиотека. Тя благодари за възможността да присъства на церемонията и отбеляза успешното сътрудничество с ръководството на факултета. През 2014 г. с финансовата подкрепа на „Прокредит банк” бе ремонтирана аудитория № 421 на Философския факултет.

Г-жа Тодорова пожела на абсолвентите да не спират да вярват, че пред тях няма граници да постигнат това, което мечтаят, да носят в себе си любопитство, желание за реализация и желание за удовлетвореност от това, с което се занимават. Тя ги призова да ваземат отговорен и информиран избор, когато решават какво да правят в бъдеще като запазят ентусиазма, страстта, упоритостта и любопитството, което имат днес.

6