Начало / Новини / Новини и събития / Изпит по математика I за кандидат-студенти

   
Изпит по математика I за кандидат-студенти

При спазване на противоепидемичните мерки в 9.00 ч. в аудитория 272 в Ректората на Софийския университет започна конкурсният изпит по математика I. Кандидат-студент изтегли тема № 3, по която ще работят 514 кандидати, подали заявления за явяване на изпита.

Темата бе изтеглена в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет доц. д-р Анета Антонова и зам.-декана на Факултета по математика и информатика доц. Веселин Гушев.

1-1

Доц. Антонова приветства кандидатите в единствения български университет, който намира място сред 500-те най-добри висши училища в световните класации. Тази позиция е повод за гордост, изтъкна тя, и изрази увереност, че бъдещите студенти ще оценят качеството на обучението в Софийския университет.

3-3

Доц. Веселин Гушев изрази радостта си, че кандидатите са избрали най-добрия университет. Той припомни, че този изпит важи за специалности в няколко факултета на Софийския университет и изрази надежда, че днес пътят на младите хора към избраната специалност ще започне успешно.

2-2

Успешно издържаният изпит по математика I дава възможност за кандидатстване в специалностите: „Социология“ ; „Математика“; „Информатика“; „Приложна математика“; „Математика и информатика“; „Компютърни науки“; „Софтуерно инженерство“; „Информационни системи“; „Статистика“; „Физика“; „Инженерна физика“; „Ядрена техника и ядрена енергетика“; „Физика и математика“; „Астрофизика, метеорология и геофизика“; „Физика и информатика“; „Медицинска физика“; „Комуникации и физична електроника“; „Квантова и космическа теоретична физика“; „Фотоника и лазерна физика“; „Оптометрия“; „Физика на ядрото и елементарните частици“ (на английски език); „Компютърно инженерство“; „Учител по природни науки в основна степен на образованието“; „Икономика и финанси“; „Стопанско управление“, „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ (на английски език).