Начало / Новини / Новини и събития / Специалност „Музика“ отбелязва своята 25-годишнина със семинар и с коледен концерт

   
Специалност „Музика“ отбелязва своята 25-годишнина със семинар и с коледен концерт

В Конферентната зала в Ректората се проведе семинар на Катедра „Музика“ с участието на преподаватели, студенти и докторанти, последен от цикъла семинари, проведени по повод 25-годишнината на специалност „Музика“.

Проф. д-р Адриан Георгиев, ръководител Катедра „Музика“ към Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет, поздрави своите колеги, настоящи и бивши студенти на катедрата. Той отбеляза, че Катедра „Музика“ е една от последните, създадени във Факултета по науки за образованието и изкуствата, но вече е оставила своя следа, своя история в Университета.

2

Специалността подготвя учителите по музика за българското училище, а магистърските програми към специалността са направили прехода към дигитализацията на обучителния процес. Гордост за катедрата е и акредитирането на новото направление „Музикално и танцово изкуство“, и специалност „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, както и работата по създаването на филиал на Софийския университет в гр. Бургас.

1

Проф. Георгиев изрази задоволството си, че за втора поредна година катедрата е отличена със сертификат „Знак за качество“ на Софийския университет и благодари за усърдната работа на колегите и студентите си.

„Освен музикалните дейности, ние работим в пресечни точки с технологиите. Радвам се, че успяхме да вкараме технологиите изключително близо вътре в учебната програма в специалност „Музика“. Това е единствената в държавата ни педагогическа специалност, в която се изучава и тонрежисура, звуков монтаж, компютърен нотопис, изключително много технологични дисциплини, които в крайна сметка са свързани с работата на бъдещия учител. Осигурява му дигитална компетентност“, каза проф. Георгиев и запозна колегите си с програмата на семинара.

3

Финалът на честването на 25-годишнината на специалност Музика ще бъде коледният концерт, който ще се проведе на 20 декември 2019 г. в Аулата в Ректората. На него ще бъде показана продукцията на студентите от катедрата.