Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дипломира се випуск 2015 г. на Факултета по педагогика на СУ

   
Дипломира се випуск 2015 г. на Факултета по педагогика на СУ

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет 154 бакалаври и магистри от Факултета по педагогика получиха своите дипломи за висше образование. Пълните отличници на випуска са четирима.

На събитието присъстваха зам.-ректорът на Софийския университет проф. дпн Албена Чавдарова, деканът на факултета доц. Бончо Господинов, преподаватели от факултета, приятели и близки на абсолвентите.

Проф. дпн Албена Чавдарова приветства завършилите от името на ректора на Университета проф. дфн Анастас Герджиков. Тя се обърна към абсолвентите-бакалаври и изрази надеждата си, че ще продължат развитието си и в следващите образователно-квалификационни степени във Факултета по педагогика на СУ. Проф. Чавдарова поздрави и колегите магистри, подчерта, че на тях им предстои голямо предизвикателство и изрази надеждата си, че не се страхуват да влязат в българските училища и останалите образователни институции, които наистина имат нужда от тях. По думите на проф. Чавдарова, този път няма да бъде лесен, но абсолвентите са подготвени много добре и ще оправдаят доверието на своите преподаватели навсякъде, където се намират.

1

Зам.-ректорът се обърна към магистрите от специалност „Социални дейности” и изтъкна, че днес предизвикателствата пред социалните работници са огромни – безработица, бедност, мигранти, хора с увреждания – именно сферите, в които те ще работят. Проф. Чавдарова изрази надеждата си, че ще се справят като добри професионалисти.

2

На магистрите от специалност „Неформално образование”, проф. Чавдарова пожела много успехи, защото те ще трябва да прокарват нов път, тъй като са сред първите випуски, завършващи тази специалност. Тя им пожела да бъдат оптимисти, защото им предстоят и хубави неща, да бъдат здрави, успешни и смели в своите решения. Зам.-ректорът проф. Чавдарова обяви випуск 2015 на Факултета по педагогика на СУ за закрит.

Деканът на факултета доц. Бончо Господинов поздрави абсолвентите с празника и отбеляза, че попрището на педагога и на социалния работник не е леко. Завършващите днес ще се сблъскат с много болки, човешки страдания и ще им трябват много сили и професионализъм, за да се справят с проблемите, пред които ще се изправят. Деканът не пропусна да очертае и предизвикателствата, които стоят пред абсолвентите. Доц. Господинов изрази увереността си, че по време на своето обучение в Софийския университет абсолвентите са получили всичко, което би им помогнало да вървят по професионалния си път уверено: „Надявам се, че тръгвайки си оттук, вие всъщност отново ще идвате. Бъдете сигурни, че винаги ще бъдете посрещнати с „Добре дошли!”, с приятелски чувства, с приятелска усмивка и винаги ще ви бъде съдействано с каквото е възможно”.

3

Доц. Господинов призова абсолвентите да позволят на своите чувства напълно да разберат и изследват реалността, която ги обкръжава; да не правят прибързани и затова неправилни изводи; да бъдат достатъчно смели да вземат решение; вземайки го, да действат уверено и без съмнение; да се съсредоточат и вложат в това действие цялата си сила и енергия; да не се боят да грешат. Доц. Бончо Господинов поздрави всички с успешното завършване на висшето им образование, като им пожела здраве и на добър път.

4

Абсолвентката Вивиана Стефанова от специалност „Педагогика” също поздрави колегите си: „През тези четири години това беше мястото, където имах възможност да се срещна с изключителни преподаватели и професионалисти. Хора, които са приели своята научна и преподавателска дейност за призвание и са готови да предадат своя натрупан професионален и житейски опит на нас, тепърва, навлизащи в сферата”. В изказването си тя припомни хубавите и трудните моменти, през които е преминала със своите колеги.

Вивиана Стефанова благодари на преподавателите от името на всички абсолвенти и подчерта, че всички са готови да посрещнат шансовете на съдбата, които да ги доведат до крайната точка на тяхното пътуване, наречена успех. Тя призова колегите си да упорстват, да постигат целите си, да не се отказват пред трудностите и да не забравят мечтите си.

5