Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Факултетът по педагогика отбеляза патронния си празник

   
Факултетът по педагогика отбеляза патронния си празник

В Заседателна зала 1 на Ректората бе отбелязан патронният празник на Факултета по педагогика – денят на Светите братя Кирил и Методий. Тържеството започна с празничен водосвет. Събитието се провежда в рамките на Майските дни на културата на Софийския университет за 2015 г.

Деканът на факултета доц. д-р Бончо Господинов не скри удовлетворението си от факта, че събитието вече се е превърнало в традиция.

Отец Веселин Арнаудов изрази надежда, че Бог ще отвори сърцата на хората и те ще бъдат весели, радостни и щастливи, заради дадените дарове на всеки от нас – затова, че трябва да преодолеем всичко и да вървим напред. Отецът честити празника и благослови гостите.

3

Ректорът на Софийския университет чл.-кор. проф. дин Иван Илчев честити празника и отбеляза, че Факултетът по педагогика стои в основата и е неразделна част от университета и припомни, че той започва като Висш педагогически курс: Вашата задача да бъдете бъдещи възпитатели на българския народ е от изключително значение”, добави още ректорът и пожела успех на всички.

Деканът на факултета доц. д-р Бончо Господинов отбеляза, че възпитаването на ценности е благородният кръст на Факултета по педагогика, тяхната мисия, радост, щастие и тревоги: „В днешно време ценностите се позагубиха. Ние трябва да ги преоткрием, а докато ги преоткрием, трябва да възпитаваме в тях.”

4

Деканът отбеляза, че смисълът на съществуването на факултета е в това да го има нашето „утре”, защото преди да стане какъвто и да било по професия, човек първо е бил ученик и се е докоснал до училището, учителите, възпитателите и те са отворили душата му към света и доброто в този свят.

Доц. Господинов похвали Факултета по педагогика, който през изминалата година е затворил цикъла на всички акредитации, а всички зали на факултета са ремонтирани. Той изрази надеждата си, че в обозримо бъдеще ще бъде намерено подходящо помещение за библиотеката на факултета. Деканът пожела на всички здраве, лични и професионални успехи и щастлив празник.

Тържеството приключи с поднасяне цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека.

По-рано през деня празникът бе отбелязан с традиционен студентски семинар в чест на Кирилометодиевите дни с участие на студенти от трите специалности на факултета.

2
1