Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / IV Есенен научно-образователен форум “Учителят и модернизирането на образованието – национални и европейски практики”

   
IV Есенен научно-образователен форум “Учителят и модернизирането на образованието – национални и европейски практики”

На 14 и 15 ноември 2014 г. в Департамента за информация и усъвършенстване на учителите към Софийския университет се проведе IV Есенен научно-образователен форум “Учителят и модернизирането на образованието – национални и европейски практики”. Гости на конференцията бяха Ваня Кастрева – заместник-министър на образованието и науката, проф. дпн Албена Чавдарова – заместник-ректор на СУ “Св. Климент Охридски”, дикн Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

На събитието присъстваха и експерти от Министерството на образованието и науката, началници и експерти от РИО на МОН, представители на Българската търговско-промишлена палата, на Факултета по начална и предучилищна педагогика, Факултета по педагогика, Департамента по спорт на СУ “Св. Климент Охридски” и др.

Пленарни доклади изнесоха проф. дпсн Стойко Иванов – СУ “Св. Климент Охридски”, и дикн Янка Такева.

Работата на конференцията бе организирана в две секции – „Образователен мениджмънт и образователни технологии“ и „Съвременният учител – професионална и личностна компетентност, кариерно развитие“.

1

В рамките на форума се състоя тържествена церемония, на която проф. д-р Росица Пенкова – директор на ДИУУ, връчи свидетелствата за първа професионално-квалификационна степен на учителите-иноватори, защитили през октомврийската изпитна сесия – 2014 година. Тази година авторска иновационно-педагогическа разработка успешно защитиха 66 педагогически специалисти от цялата страна.

2