Начало / Новини / Конкурси / Архив / Столична община обявява конкурс "Предизвикай София"

   

Срок за кандидатстване: 6 декември 2013 г.

 

Целта на проекта е да се съберат оригинални и иновативни идеи за разрешаването на конкретни проблеми, с което ще бъде подобрен животът на максимален брой хора. В конкурса може да се включи всеки гражданин, колектив или организация, които имат енергията и желанието да разработят идея, подобряваща градската, социалната и обществената среда в София.

„Моята лична убеденост е, че академичната общност е естествен генератор на най-новите и оригинални идеи за улесняване и подобряване на организацията и качеството на живота, чрез професионален и научен подход и решения в различните сфери. Ще се радваме, ако катедри, факултети или отделни колективи от студенти и преподаватели се включат и разработят идеи за подобряване на живота в града ни”, пише кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова до ректора проф. Иван Илчев в поканата за участие на СУ „Св. Климент Охридски” в конкурса.

Конкурсът "Предизвикай София" е част от подготовката на кандидатурата на Столична община за участие в международния конкурс "Mayors challenge" на Фондация "Блумбърг". Идеята, която бъде отличена на първо място, ще бъде разработена и представена съвместно с екипа на Столична община в международния конкурс. В него София се състезава с всички европейски градове с над 100 хил. души население за награда от 5 млн. евро за реализация на проекта.

Крайният срок за участие е 6 декември 2013 г., а правилата на конкурса са достъпни на интернет адрес www.sofiachallenge.bg. Победителят в конкурса получава парична награда в размер на 10 хил. лв.

„Преди всичко най-важните стимули за участие са състезание на смели и работещи идеи и възможността да променим заедно нашия град”, се казва още в поканата на г-жа Фандъкова.