Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Стопанският факултет на СУ и Американската търговска камара в България подписаха меморандум за сътрудничество

   

17.06.2022

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Американската търговска камара в България подписаха меморандум за сътрудничество, съгласно който страните ще си оказват съдействие за подготовката на висококвалифицирани специалисти в областта на икономиката, управлението, финансите, счетоводството и одита, и анализа и моделирането на големи данни в бизнеса.

AmCham Education Partnership - ACC and FEBA

Първата съвместна инициатива е HR Академия, която включва шест лекции по актуални теми в областта на човешките ресурси. В рамките на академията студентите на Стопанския факултет ще имат възможността да се запознаят с водещи професионалисти в областта, от които ще научат кои са добрите фирмени практики, какви са предизвикателствата и тънкостите в бранша, какви системи и шаблони се прилагат в практиката.

Академията ще се проведе в периода 15 октомври – 30 ноември 2022 г. и e с отворен достъп за всички студенти на Стопанския факултет.