Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Димитър Вълев, главен мениджър на фирма „Акватек“ ООД, изнесе гост-лекция пред студенти на Стопанския факултет в дисциплината „Управление и унаследяване на семейна фирма“

   

15.12.2021

 

На 14 декември 2021 г. Димитър Вълев, главен мениджър на фирма „Акватек“ ООД, беше гост-лектор в дисциплината „Управление и унаследяване на семейна фирма“. „Акватек“ ООД е лидер в проектирането, изграждането и поддържането на басейни, спа центрове, аквапаркове и фонтани в България. По време на лекцията си г-н Вълев разказа за своето навлизане във фамилната компания и предизвикателствата, с които се сблъсква, след като през 2011 г. застава начело на компанията.

imgonline-com-ua-CompressToSize-bJt2178dvy

До момента „Акватек“ ООД е изградила над 3000 съоръжения в България, Гърция, Сърбия, Хърватия, Украйна, Молдова, Македония, ОАЕ. Доказателство за резултатите и начина ѝ на работа са и наградите, които получава през годините, сред които Международна награда за иновация от Европейската Спа Асоциация и награда „Иновативна спа концепция“ от Българския съюз по балнеология и спа туризъм.

„Акватек“ ООД става част от „Сдружение на фамилния бизнес – България“ през 2011 г., именно по инициатива на Димитър Вълев. През 2014 г. той е избран за Президент на младежката структура на FBN Bulgaria и заема този пост до 2017 г. Деен участник е в международните срещи на Сдружението, а понастоящем е в организационния екип на предстоящата Световна среща на младежката организация, на която България ще бъде домакин през 2022 г.

Освен страхотен и доказан професионалист, Димитър Вълев е и активен спортист, успешно завършил триатлон IronMan 70.3.