Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Г-н Джингдонг Хуа, вицепрезидент и началник управление „Трежъри“ на Световната банка, и деканът на Стопанския факултет проведоха онлайн дискусия за студентите

   

14.12.2021

 

На 1 декември г-н Джингдонг Хуа, вицепрезидент и началник управление „Трежъри“ на Световната банка, и доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ проведоха онлайн дискусия на тема “The Role of The World Bank in Promoting Diversity and Inclusion through its Operations and Financial Markets Activities”. Всички студенти на Стопанския факултет бяха поканени да вземат участие в дискусията с въпроси и коментари.

WB3

В началото на събитието доц. Георгиев приветства с добре дошли г-н Хуа и екипа на Световната банка и запозна аудиторията с основните моменти от кариерния път на гост-лектора. Г-н Хуа отправи любезен поздрав към студентите и целия екип на Стопанския факултет. По време на дискусията студентите обогатиха знанията си за мисията, структурата и дейността на Световната банка, а г-н Хуа вдъхнови публиката с личния си опит, с кариерния си път и с работата и приносите си към мисията на Световната банка в това да направи света едно по-добро място.

Г-н Хуа отправи послание към студентите на факултета: „Бъдете отворени за възможностите в живота, защото без значение колко добре сте планирали бъдещето си, ще има възможности, които ще ви бъдат интересни и за които все още не знаете. В моя случай исках да бъда индустриален инженер, но ако се придържах стриктно към своя план, никога нямаше да имам тази фантастична кариера. Професионалното направление, в което се обучавате е важно, но не играе непременно критична роля в бъдещото ви кариерно развитие. Затова останете отворени към възможностите, бъдете любознателни и осъзнати. А когато възможността дойде, бъдете подготвени”.

Той сподели основните приоритети в дейността на Групата на Световната банка, както и ролята на петте ѝ институции за разрешаването на глобални предизвикателства като изменението на климата, COVID-19 кризата и постигането на целите за устойчиво развитие.

Деканското ръководство и ръководството на Кариерния център на Стопанския факултет изказват искрените си благодарности към г-н Хуа и към екипа на Световната банка, ангажиран с организацията и провеждането на събитието. Деканът на Стопанския факултет доц. Георгиев, сподели, че лекции като тази играят ключова роля в подготовката на млади професионалисти, готови за предизвикателствата на съвремието ни: „Уверен съм, че студентите на Стопанския факултет имат достъп до най-доброто образование и най-добрите преподаватели в България в сферата на бизнеса и икономиката. Сред ключовите фактори, определящи лидерската позиция на факултета е способността ни да привлечем бизнес лидери и глобални институции както на място във факултета, така и във виртуалните ни класи стаи. Благодарен съм на г-н Джингдонг Хуа и на екипа му за организацията на събитието и за възможността да обсъдим заедно със студентите глобалните предизвикателства, пред които сме изправени, както и личната отговорност на всеки от нас в пътя ни към преодоляването им. Уверен съм, че партньорството ни с Групата на Световната банка ще продължи с още нови съвместни инициативи“.

Пълният запис от дискусията ще бъде публикуван скоро в Онлайн Стопански факултет.