Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / ОИСР публикува доклад „Inclusive Entrepreneurship Policies Country Assessment for Bulgaria“ с автор проф. д.ик.н. Желю Владимиров

   

09.04.2021

 

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) публикува нов документ с оценка за България и с автор проф. д.ик.н. Желю Владимиров от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ - Inclusive Entrepreneurship Policies, Country Assessment Notes Bulgaria 2020 .

OECD

Документът е част от поредица от анализи за приобщаващите политики и програми за предприемачество на ниво държава, изготвени от ОИСР за Европейската комисия. Анализът е изготвен от Центъра за предприемачество на ОИСР, МСП, региони и градове (CFE), воден от Ламия Камал-Чауи, директор, като част от работната програма на Програмата на ОИСР за местно икономическо развитие и заетост (LEED), ръководена от Карън Магуайър. Представен е общ преглед на текущите и планираните политически действия и се идентифицират някои действия, които могат да бъдат приложени за отстраняване на пропуските в настоящия формат за подкрепа.

Документът е изготвен от проф. Желю Владимиров от Стопанския факултет. Дейвид Халабиски от ОИСР CFE редактира бележката под ръководството на д-р Джонатан Потър, също от ОИСР CFE.

Голяма част от данните, съдържащи се в този документ, са изготвени под ръководството на д-р Джонатан Ливи от Global Entrepreneurship Monitor (GEM).

Анализът е включил и отзиви и предложенията, предоставени от Жулиен де Бейс и Ги Лежон от Генерална дирекция „Заетост, социални въпроси и приобщаване“ на Европейската комисия.