Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на Зорница Янакиева за студентите от Стопанския факултет

   

16.11.2020

 

На 13 ноември 2020 г. Зорница Янакиева изнесе гост лекция пред студенти от Стопански факултет. Г-жа Янакиева сподели опит и практики как един бизнес да бъде успешен в динамичен и високотехнологичен сектор, какво се изисква, за да се разработят и приложат печеливши маркетингови стратегии на местния пазар, и как стартирала в България компания може да излезе успешно на пазари в Европа, Африка и Югоизточна Азия.

ZYanakieva

Зорница Янакиева има успешна професионална кариера с фокус върху финансовия и финтех сектори. Работила е както в стартиращи компании, така и в установени, корпоративни лидери в България и чужбина. Започва кариерата си в Компании като Raiffeisen Bank, PwC и KPMG. Зорница се присъединява към екипа на Кеш Кредит в самото основаване на компанията и през годините е заемала различни длъжности – финансов директор, оперативен директор, изпълнителен директор. Понастоящем е главен изпълнителен директор и ментор в програмата Visa Innovation.

Зорница е завършила Стопански факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – БА Стопанско управление, МП Финанси и банки, както и МП Бизнес администрация – Развитие на човешките ресурси. В момента следва Global Executive MBA в INSEAD.