Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студентите от магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании“ приветстват обучението във виртуална среда

   

19.03.2020

 

Студентите от магистърска програма „Аутсорсинг проекти и компании“ приветстват обучението във виртуална среда

 

От 9 март 2020 г. обучението на студентите от магистърската програма „Аутсорсинг проекти и компании“ се провежда във виртуална среда чрез Майкрософт Тиймс. След краткото прекъсване на учебния процес студентите приветстваха подновяването на учебните занятия и регистрираха висок процент на участие. Лекциите продължават да се водят от преподаватели на Стопански факултет , както и от гост-лектори от бизнеса.

Нa 16-ти март гост-лектор в курса „Управление на аутсорсинг проекти и компании“ беше Добринка Паскалева, проектен мениджър в компания-доставчик на софтуерни решения. Темата на лекцията беше „Управление на аутсорсинг партньорства в софтуерната индустрия“. В периода на извънредно положение лекциите в курса ще продължат да бъдат провеждани във виртуална среда от д-р Христина Стоянова.

 

-1

 

Виртуалната среда дава възможност за записване на лекциите, за да бъдат гледани по-късно, а също така да се включват външни за университета участници и гост-лектори от чужбина.

На 18-ти март доц. Герунов проведе първата online лекция в курса по Управление на ИТ услуги. Заедно със студентите той успя да направи и един дигитален уъркшоп, в който заедно моделираха екосистемата около Office 365 с помощта на е3 онтологията.

 

-2

 

-3

 

-4

 

-5

 

Магистърската програма „Аутсорсинг проекти и компании“ е съвместна инициатива на Стопанския факултет и Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (АИБЕСТ), като част от студентите са номинирани от членове на асоциацията. Учебната програма е със силна практическа насоченост и има за цел изграждането на умения и компетентности за решаване на реални бизнес задачи в различни области на аутсорсинга и офшоринга.