Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Онлайн гост-лекция за финансово моделиране на ВЕИ в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ на Стопанския факултет

   

18.03.2020

 

На 18 март в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ гост-лектор беше Мартин Бояджиев – Търговски директор на „Ей И Ес България“. Лекцията на тема „Финансово моделиране на ВЕИ – какво трябва да знаем, съвети и примери“ е част от дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“ и беше проведена онлайн, с помощта на платформата zoom. В сесията се включиха настоящи студенти и докторанти, както и колеги, завършили в предишни години.

 

MBoyadjiev

 

Мартин Бояджиев представи пред студентите принципите за изготвяне на финансов план за проекти за изграждане на ВЕИ-централи. Той представи източниците на входящи данни за моделите – доклади на КЕВР и други институции, както и основните допускания и ограничения при разглеждането на сценарии за 10, 15 и 20-годишни периоди.

 

Мартин Бояджиев е завършил Стопанския факултет на Софийския университет със специалност „Икономика“. Преди да се присъедини към „Ей И Ес“, той е работил в „Орбител“ АД и „Евроком Кабел Мениджмънт България“ ЕООД и има повече от 10 години стаж като финансов анализатор в телекомуникациите и енергетиката. В „Ей И Ес“ е работил по финансовите модели на два от най-големите енергийни проекти в България – ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ и ВяЕЦ „Свети Никола“.