Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Представители на Икономическия университет на гр. Хюе, Виетнам са на посещение в Стопанския факултет за разширяване на партньорските отношения

   

21.06.2019

 

На посещение в Стопанския факултет за втори път през настоящата учебна година са представители на Икономическия университет на гр. Хюе, Виетнам.

1

Доц. д-р. Хунг Суан Пхам - ръководител на Международния отдел на Икономическия университет в Хюе и проф. д-р Тан Куанг Хоанг (с бакалавърска и докторска степен от България) се срещнаха с декана, доц. Седларски и зам.-декана по международната дейност, доц. Йовоган на 20 юни 2019 г. На срещата присъстваха и проф. д.ик.н. Георги Чобанов и проф. д.с.н. Валери Цветанов.

2

Цел на посещението е задълбочаване на връзките със Стопанския факултет, обсъждане на началото на обмен на студенти и преподаватели, организиране на международна научна конференция в Хюе в партньорство със Стопанския факултет през 2019 г., съвместно участие в проекти и публикации.

По-рано през тази година, през май, деканът на Стопанския факултет, доц. Седларски председателства международната научна конференция и участва в тържествата по случай 50-годишнината на Икономическия университет в Хюе, чийто ректор е български възпитаник.