Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Трима студенти от Стопанския факултет и зам.-деканът доц. д-р Тодор Ялъмов посетиха Силициевата долина в Калифорния

   

16.04.2019

 

 

Трима студенти от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ – Мартин Димитров, Даниел Димитров и Илия Дечков, заедно със зам.-декана доц. д-р Тодор Ялъмов посетиха Силициевата долина в Калифорния, за да присъстват на ежегодното събиране на завършилите програмата на Станфордския университет – University Innovation Fellows към Design School Institute.

 

1

 

 

Събитието, с продължителност 4 дни, даде възможност на екипа на Стопански факултет да се срещне с множество вдъхновяващи личности, да посети централата на Гугъл и да опознае кампуса на университета в Станфорд. Те работиха по различни проекти със студенти от цял свят, обмениха опит с високопоставени служители на Гугъл и се върнаха с голямо желание да приложат наученото.

 

4

 

Програмата представлява 6-седмичен електронен курс по предприемачество и иновации. Това беше първото присъствие на български университет в тази програма.

 

2

 

Нашите студенти се справиха отлично по време на курса и получиха своите покани лично да присъстват на ежегодното събиране от 21 до 25 март.