Начало / Университетът / Факултети / Философски факултет / Новини / Архив / Книга втора на „Философски изследвания на виртуалната култура"

   

Уважаеми колеги,
на 27-ми март (сряда) 2013 г., от 17 ч. в Конферентна зала на СУ "Св.Кл.Охридски" ще бъде представена книга втора на „Философски изследвания на виртуалната култура",

Както първата, така и тази книга е резултат от усилията на екип от преподаватели и докторанти от спец. Философия на Философски факултет при СУ „Св. Кл. Охридски”, ангажирани с реализацията на научноизследователски проект на тема „Философска виртуална лаборатория”. По своите цели и резултати проектът е естествено и успешно продължение на поредица от предшестващи го, сродни научни изследвания, реализирани през последните пет години с подкрепата на сектора за Нучно-изследователска дейност на Софийски университет.
Проектът беше планиран като едногодишен и стартира през месец май 2012 г. За краткото време, с което разполагаше екипът, бяха събрани, систематизирани и дискутирани голям обем изследователски материали, презентации и авторски текстове с актуални анализи и оценки за различни феномени, окачествявани като виртуални, които до момента не са описвани и изследвани философски: виртуален свят, виртуален контрол, епистемична отговорност в мрежата и др. Кои са тези явления и процеси и как изглеждат те през призмата на философското осмисляне, се надяваме, че можете да научите от настоящото издание, което ще бъде представено от проф. д.ф.н. Пламен Макариев и издателя на книгата г-н Йордан Детев.
Заповядайте!
Очакваме ви!