Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / FEBA TV - видео новини / Видео-новини и медийни участия / Доц. д-р Атанас Георгиев представи Стопанския факултет в първия епизод на „УниверситетЪТ“ по „Алма Матер ТВ“

   

26.04.2024

 

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев беше първият гост в най-новото предаване на „Алма Матер ТВ“ - „УниверситетЪТ“. В първия епизод на продукцията, доц. д-р Георгиев представи факултета, възможностите, които той открива пред студентите, преподавателите и бизнеса.

 

Доц. Георгиев разказа за своя път в Стопанския факултет, където е завършил своето образование, за активното си участие в студентски инициативи, както и за предизвикателствата в ролята му на преподавател и декан.

Предаването разкри повече информация за ролята на факултета не само като образователна институция, но и като звено, свързващо бизнеса с качествени специалисти, както и като място, създаващо подходяща среда за ключови контакти, партньорства и приятелства.

В специален репортаж доц. д-р Марина Стефанова, зам.-декан „Устойчиво развитие, подкрепа и ангажираност", показа част от обновените зали и пространства за учене, работа и отдих. Участие взе и Адриана Браничева, студент от 4-ти курс, която разкри информация за различни студентски инициативи.

Доц. д-р Георгиев разказа за програмите, които предлага факултетът, както и за мисията на преподавателите - да предадат уроци на своите студенти, да се учат от тях и заедно да развиват знанията си не само в залите на факултета, а и след дипломирането.

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски” е водещо българско бизнес училище, първото международно акредитирано висше училище по бизнес в България – от AMBA. В момента факултетът е единственият член на мрежата на AACSB и първото бизнес училище, присъединило се към GBSN. Стопанският факултет също така членува в инициативата PRME и в Глобалния договор на ООН, както и в регионални европейски мрежи за бизнес образование.