Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Изпълнителният директор на Фонда на фондовете Павел Лисев изнесе лекция в Стопанския факултет

   

07.12.2023

 

Изпълнителният директор на Фонда на фондовете Павел Лисев изнесе лекция пред студентите от специалност „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ с обучение на английски език в Стопанския факултет. Дисциплината обучава едни от най-добре подготвените млади финансови анализатори у нас и е част от програмата за сътрудничество със CFA Institute - реномирана международна организация в областта на финансово-инвестиционния анализ.

Untitled design (8)

По време на лекцията беше обсъдена дейността и ролята на Фонда на фондовете в инвестиционната среда у нас, какво са финансовите инструменти, как се структурират и прилагат те и как въздействат в икономиката на страната. Проведе се и дискусия, в която студентите задаваха въпроси във връзка с процеса по избор на фонд мениджъри, има ли връзка между дейността на Фонда и beam-пазара и др.

„Успяхме да засегнем много теми от практическо естество. Винаги е полезно да чуем какво е интересно за младите професионалисти в областта на финансите и инвестициите и да чуем каква е визията им за бъдещето на тази среда“, заяви г-н Лисев.

Той разказа на студентите и за предстоящото трето издание на националния конкурс за „Най-добър младежки стартъп“, за който ще се приемат кандидатури след месец.