Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Партньорството между Стопанския факултет и Schwarz IT България се разширява с редица от нови съвместни дейности

   

28.11.2023

 

Партньорството между Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и технологичния лидер Schwarz IT България през настоящата академична година надгражда досегашните съвместни инициативи с редица нови дейности. Сред тях е и конференцията, провела се на 23.11.2023 г. в Planet Schwarz. Събитието беше открито от декана на Стопанския факултет – доц. д-р Атанас Георгиев, а програмата включваше поредица от лекции в областта на изкуствения интелект и големите данни. Студентите, слушащи курса „Машинно самообучение за бизнес и финанси“, взеха участие в конференцията и в дискусиите, след което имаха възможност в неформална обстановка да обменят опит и контакти с професионалисти от бранша.

20231127_124129

Като основен партньор на МП „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ Schwarz IT България подкрепя развитието на младите таланти в областта на изкуствения интелект в рамките на интегрирана поредица от образователни и нетуъркинг събития.