Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт / Купата на Ректора / 2023

   

Спортистите от Юридическия факултет спечелиха Купата на Ректора на СУ "Св. Климент Охридски".

Резултати от различните спортни дисциплини

От 15.05 до 17.05.2023г . в залата на 8ми блок, Студентски град се проведе вътрешен турнир по Фитнес дисциплини за "Купата на ректора".Общо участниците бяха 36 (мъже и жени) от различните факултети. Крайното класиране от двата тура: Жени
1 място Диана Димитрова - ЮФ; 2 място Божана Тойчева - СтФ; 3 място Цветелина Йорданова - ФзФ; 4 място Елена Карпузка - ФМИ; 5 място Кристияна Витанова - ЮФ; 6 място Теодора Найденова - ЮФ; 7 място Виктория Пометкова - ЮФ; 8 място Виолета Данаилова - ЮФ; 9 място Виктория Ангелова - ФНОИ; 10 място Елица Христова - ФНОИМъже:1 място Петър Христов - ФзФ2 място Кристиян Киров - ФзФ3 място Симон Вуков - ЮФ

На 17 и 18 май 2023 г. на спортен комплекс "Бонсист" в Студентски град се проведе междуфакултетния турнир "За Купата на Ректора" на СУ-23". На 1-во място се класира отборът на ФНОИ, който победи с 1:0 във финалната среща отбора на ГГФ, които останаха 2-ри. На трето място се класира отборът на СтФ, който победи отбора на ФЖМК с 5:1. На 4-то място се класира отборът на ФМИ, на 5-то отборът на ЮФ, на 6-то отборът на ФФ и на 8-мо място отборът на МФ. Индивидуалните награди бяха връчени от преподавателите по футбол към Департамента по спорт - проф. Георги Игнатов и гл. ас. д-р Николай Стайков, както следва:1. Най-полезен състезател - Христо Балджиев (ФНОИ)2. Най-добър вратар - Иван Симеонов (ФНОИ)3. Най-добър защитник - Евген Бутиев (ГГФ)4. Най-техничен състезател - Венелин Манев (ГГФ)5. Най-коректен състезател - Йордан Рангелов (СтФ)6. Най-добър чуждестранен състезател - BRIAND FABRICE (France)7. Най-масивен състезател - Стоян Кацарски (ФНОИ)8. Най-добър треньор - Борислав Григоров (ГГФ)9. Най-верни фенки: Мишел Русева, Румяна Кондова, Гергана Настева и Макбуле Байрям (всички от ФНОИ).

В състезанието по спортно катерене за Купата на Ректора на 1 място се класираха студентите от Факултет по математика и информатика, на 2-ро са тези от Юридически факултет, 3-ти се наредиха състезателите от Факултетът по класически и нови филологии, 4-ти са тези от Геолого-географски факултет и 5-ти са предсставителите на Физически факултет.

На 17.05.2023 г се проведе състезанието по джудо за Купата на Ректора.
Поименно класиране - жени:

 1. Клио Глеридис - БФ
 2. Ралица Радева - ЮФ
 3. Розалина Тодорова - ФНОИ

Поименно класиране - мъже:

 1. Боян Георгиев - ЮФ
 2. Теодор Барбудов - ЮФ
 3. Марио Лилов - ЮФ

3. Йоан-Асен Тодоров - СтФ

5. Иван Витанов - ФФ

5. Александър Алаедин - ФКНФ

Крайно класиране:

 1. ЮФ
 2. БФ
 3. СтФ
 4. ФНОИ
 5. ФКНФ
 6. ФФ

На 17.05.2023 г в 8-ми блок, Студентски град се проведе състезанието за Купата на Ректора по спортни танци. Взеха участие 30 танцьори, разпределени както в категории соло момичета - начинаещи и напреднали, така и бяха сформирани танцови двойки - начинаещи и напреднали. Ето и крайното класиране:Начинаещи соло момичета:1. Илияна Ранчова СтФ2. Валерия Манова МФ3. Вяра Николова ЮФ4. Салина Чинарска ФМИ5. Виржиния Манусян ЮФ6. Маргарита Бачева СтФНапреднали соло момичета:1. Кристина Календжиева ФМИ2. Виктория Николова ЮФ3. Стелли Кроснарова СтФ4. Дарина Атанасова СтФ5. Мая Ангелова ЮФ6. Даниела Михова ЮФТанцови двойки - начинаещи:1. Васил Палигоров ФМИ, Маргарита Бачева сТф2. Диян Динков ФМИ, Таня Петрова, ФзФТанцови двойки - напреднали:1. Кристиян Козарев ФМИ, Божана Янкулова ЮФ2. Павел Дамянов ФМИ, Михаела Хаджиковачева ФМИ3. Виктор Денисов ЮФ, Мария Маргаритова ФМИ

На турнира за Купата на Ректора по тенис при мъжете на 1 място се класира Николай Маринов - ФЖМК, на 2 място е Владимир Георгиев от ИФ, на 3-то са Калоян Танев от ЮФ и Петър Цикалов от ФФ.При жените на 1 място е Яна Торманова от ЮФ, на 2-ро е Андреа Андреева от ЮФ, на 3-то място са Мария Боева от СтФ и Лора Стаматова от ЮФ.

На 18.05.2023 г се проведе състезанието за Купата на Ректора по плуване. На 1-во място се класира сборен отбор от ЮФ и СтФ, на 2-ро място се класираха студентите от ФНОИ, на 3-то място - ФзФ и на 4-то място са ФНОИ.

На 15.05.2023 г се проведоха срещите във волейбола за Купата на Ректора. На 1 място се класираха следният отбор:Християн Мъжкаров, Стефан Георгиев от ГГФ, Ради Ангелков, Николай Божилов от ЮФ.На 2 място е отборът с имена : Момчил Узунов, Даниел Йорданов, Данаил Тодоров, Николай Радилов от ФМИ.На 3 място е отборът със студенти от СтФ:Мартин Христов, Даниел Русев, Даниел Бонев, Иванка Бадева.

На 04.05.2023 г. се проведе състезанието за Купата на Ректора по тенис на маса. При мъжете на първо място се класира Константинов Македос от МФ, втори е Илиян Стамболийски от ЮФ, трети е Асен Фендрин от ЮФ и четвърти е Стефан Стоянов от ЮФ.При жените първа е Иванна Коренчева от СтФ, втора е Павлина Тодорова от ФМИ, трета е Юла Котева от ЮФ и Анна Димова е четвърта от ФзФ.В комплексното класиране на първо място е Юридически факултет, втори е Медицински факултет, трети е Физически факултет, четвърти е Факултета по математика и информатика и на пето място се нарежда Геолого-географски факултет.