Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Гост-лекция на Венцислав Топузов, ROITI, за динамичните предизвикателства пред енергийните компании

   

26.03.2018

 

На 23 март гост-лектор в магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ беше Венцислав Топузов, експерт по международни пазари на електроенергия и газ. Темата на лекцията на г-н Топузов беше „Shaking up a conservative giant“ и в нея той представи опита си по преструктуриране на бизнес-процеси в големи енергийни компании.

Венцислав Топузов е управляващ съдружник и главен консултант в компанията ROITI , която предоставя консултации по внедряване на системи за търговия с електроенергия и риск мениджмънт в някои от най-големите енергийни компании в Европа. Преди това, г-н Топузов е бил консултант, включително във водещата ETRM компания OpenLink Financial . Бил е и част от консултантски екип по преструктуриране на българска електроенергийна компания в първите години след нейната приватизация.

Венцислав Топузов е завършил интегрирани социални науки в Jacobs University of Bremen, където защитава теза на тема „Либерализация на енергийния пазар в България“.

 

download