Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Семинар с Антония Кръстева в енергийната магистратура на Стопански факултет: „Управление на хора в проекти“

   

15.11.2017

 

На 14 ноември гост-лектор в магистърската програма по „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ беше Антония Кръстева – консултант с повече от 15 години опит в корпоративното ръководство на международни компании в България. Антония Кръстева проведе семинар на тема „Управление на хора в проекти“ със студентите на магистърската програма.

Антония Кръстева има опит като Директор на Е7 Фондация за управление на енергийната ефективност, учредена от RWE AG, Германия; Старши вицепрезидент и прокурист на Е.ОН България ЕАД, отговарящ за обслужване на клиентите; Директор на компанията за международни платежни услуги iPAY International с регионални офиси в Полша, Румъния, Чехия и Унгария, дъщерна компания на СИСТЕК Холдинг АД; съветник на Борда на директорите на чешката Energo-Pro a.s. и Член на Управителния съвет на Енерго-Про ЕАД.

download

Като консултант и лектор, Антония се е специализирала в три основни области, в които според нея, всички български компании имат значителен потенциал за подобрение: организация, управление на хора и обслужване на клиенти. Антония е магистър по Енергетика от Техническия университет във Варна, има следдипломна квалификация Право за бизнеса и държавната администрация от УНСС, София и Диплома от Дългосрочната програма по мениджмънт на Carl Duisberg Gesellschaft e.V., Кьолн, Германия.

В този семинар ще работим точно по умението да ръководим работата на хора, на които не сме преки ръководители: как да поставяме задачи с цел, как да мотивираме хората да ги постигнат и как еда проследява напредъка по постигането им. Ще започнем с усъвършенстване на основните комуникационни умения, ще научим как да повишим ефективността на срещите по проекта, ще разгледаме причините за конфликти и възможностите за конструктивно справяне с тях. Семинарът е интерактивен, с много упражнения и примери от професионалния опит на лектора и участниците.