Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Лекция на Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, пред студенти от Стопанския факултет на СУ

   

31.10.2017

 

Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България , изнесе лекция пред студентите от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Гост-лекцията е част от програмата на дисциплината „Регулирани пазари, услуги и ценообразуване“ на доц. д-р Атанас Георгиев в рамките на магистратурата „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ .

Темата на лекцията на г-н Крал беше „Енергийният сектор – България vs Европа, днес vs утре“, като в нея той насърчи интерактивно включване от страна на студентите за дискутиране на няколко основни теми – как работи енергийната индустрия и какви ще са промените по отношение на бизнес модела; либерализация на енергийните пазари; ънбъндлинг; опитът от други пазари: Чехия, Румъния, Европа, САЩ.

1 изтеглен файл

Г-н Карел Крал се присъединява към екипа на ЧЕЗ в България през октомври 2015 г. Завършил е икономика в Университета в Пилзен, Чешка Република. Започва кариерата си през 1996 г. като финансов консултант в Deloitte Central Europe. До края на 2009 г. той работи в редица международни компании в Румъния, Чехия, Словакия и Унгария. От 2009 г. става част от управленския екип на ЧЕЗ Груп, като от януари 2013 г. е главен финансов директор на ЧЕЗ Груп в Румъния.

2 изтеглен файл