Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Студенти от енергийната програма на Стопански факултет посетиха АЕЦ „Козлодуй“

   

10.04.2017

 

На 4 април 2017 г. група студенти от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ на Стопански факултет и секретарят на програмата ас. д-р Атанас Георгиев посетиха АЕЦ „Козлодуй“ . Посещението е част от програмата на дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“.

thumbnail_Kozlodui_NPP_04.04 (3)

Групата посети машинната зала и командната зала на 6-ти блок, а след това и блокове 1-4, които се стопанисват от Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ (ДП РАО). Студентите бяха запознати с дейностите по извеждане от експлоатация и управление на радиоактивни отпадъци от експертите на ДП РАО и посетиха машинните зали на 1-4 блок, както и залата с „обзорно стъкло“ към реакторното отделение на 1. и 2. блок.

thumbnail_Kozlodui_NPP_04.04 (7)

Посещението в Козлодуй приключи с лекция в офиса на компанията „АЕЦ Козлодуй – нови мощности“ ЕАД , където студентите научиха повече за плановете за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на централата.

thumbnail_20170404_140858

Студентите от програмата и Стопански факултет благодарят на екипите на „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, „АЕЦ Козлодуй – нови мощности“ ЕАД и на ДП РАО за гостоприемството и перфектната организация на посещението.