Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Тодор Матев, директор в ЧЕЗ Електро България, беше гост-лектор в енергийната магистратура

   

25.04.2016

 

Тодор Матев, директор в ЧЕЗ Електро България, беше гост-лектор в енергийната магистратура

 

На 19 април гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“, част от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ , беше Тодор Матев, Директор „Продажби на дребно“ в ЧЕЗ Електро България АД. Темата на лекцията му беше „Обслужване на клиенти в ютилити компании“.

IMAG5594

 

Тодор Матев е с над 10 години опит в областите на икономика, управление и обслужване на клиенти в енергетиката и ютилити бизнеса. Завършва Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 2001 г. с магистърска теза „Електроенергийният сектор в ЕС и България – либерализация и ценообразуване“. Oт 2003 г. до 2008 г. е редактор на списание „Ютилитис“, автор е на статии и изследвания, лектор в семинари и обучения, участва в консултантски проекти във всички големи ютилити компании в България.

 

През 2008 г. се присъединява към мениджърския екип на Обслужване на клиенти в ЧЕЗ България, като през 2011 г. заема длъжността заместник директор дирекция Обслужване на клиенти в ЧЕЗ България. От 1 април 2016 г. е Директор „Продажби на дребно“ в ЧЕЗ Електро България.