Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Участия на докторантите от катедра „Икономика и управление по отрасли“ в международни енергийни и ютилити специализации

   

10.08.2014

 

И това лято бе спазена традицията магистри и докторанти от катедра „Икономика и управление по отрасли“ и от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ към Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" да участват в международни специализации по икономика и мениджмънт в енергетиката.

 

Стопанският факултет имаше за поредна година свой представител в една от най-престижните летни школи по енергетика в Европа – Мария Трифонова посети UKERC Summer School в University of Warwick, Ковънтри, Великобритания. В школата участват около 50 докторанти от цял свят и миналата година в нея се включи друг докторант от катедрата – Константин Делисивков. Тазгодишното участие на Мария Трифонова бе подкрепено и от проекта ДАСУН (http://phd.feb.uni-sofia.bg/) на Стопански факултет, финансиран от ОП РЧР на МОН.

 

Baku2014

 

В началото на юли, ас. Атанас Георгиев от Катедра „Икономика и управление по отрасли“ участва успешно в Baku Summer Energy School 2014, организирано от Azerbaijan Diplomatic Academy (ADA University) в периода 5-19 юли. В програмата се включиха над 30 водещи лектори от секторите на природния газ и нефта, а участниците бяха над 40 от около 20 държави. Сертификатите за участие бяха връчени лично от Министъра на външните работи на Азербайджан.

 

През септември предстои и участие на друг докторант от катедрата – Ивайло Касчиев, в 17-тото издание на International Summer School on Regulation of Local Public Services, организирано от Торинската школа по регулиране на местни публични услуги. Програмата на обучението включва лекции от водещи експерти по регулиране на енергийни, газови, ВиК, транспортни и други публични услуги. Стопанският факултет традиционно участва всяка година с представители в тази школа.