Начало / Новини / Конкурси / Конкурси за студенти / Архив / VІ национален литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”

   

Срок: 30 март 2019 г.

 

VІ национален литературен конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”, който Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” обяви през ноември 2018 година.

Срокът за изпращане на литературните творби за конкурса е удължен. Студентите могат да ни изпращат своите разкази до 30 март 2019 година, придружени с информация за авторите и данни за контакт.

Тържествената церемония по награждаване на най-добрите автори ще се проведе в началото на месец май в Бургас. В нея на разноски на организаторите ще участват 15 номинирани от журито автори. От тях ще се излъчат носителите на първа, втора и трета награда. За точната дата ще ви уведомим своевременно.

Темата на шестия литературен конкурс е ДА ОБИЧАШ, ВЪПРЕКИ… Младите автори трябва да разкажат истории за любов, приятелство, разбирателство, взаимопомощ и саможертва между българи и евреи. Герои могат да бъдат реални личности или сюжети, които се основават на действителен случай. Задачата пред младите творци е на основата на познанията си за историческата реалност да разкажат своя история, сътворена от въображение и умение да си служат с литературния език.

Във виртуалната библиотека на сайта на Център „Алеф„ е поместена богата библиография и филмография, както и публикации за реални съдби и ситуации от историята, които са в помощ на учениците.

Очакваме конкурсните творби на електронна поща center.alef@gmail.com или на адрес:

Бургас 8000, пл. Баба Ганка 4 ет. 4. Център Алеф.

 

Конкурс-плакат