Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дни на кандидат-студента

   
Дни на кандидат-студента

 

5 март 2009 г. – от 11.00 до 17.00 ч.

6 март 2009 г. – от 10.00 до 17.00 ч.

7 март 2009 г. – от 10.00 до 14.00 ч.

 

На 5 март, в Централно фоайе на Софийския университет „Св. Климент Охридски” за втора поредна година се откриха „Дните на кандидат-студента”. Представени са шестнадесетте факултета на Алма матер с отделни щандове. Тук бъдещите студенти и техните родители ще могат да получат полезна информация за специалностите, които могат да изберат, биха могли да се запознаят с деканските ръководства на факултетите, да проучат какви възможности за реализация биха им предоставили различните форми на обучение.

Студентската борса се откри от проф. дин Иван Илчев – ректор на СУ, доц. Шишиньова – Зам.-ректор по учебната дейност, доц. Видева - Зам.-ректор по учебната дейност и проф. Недю Попиванов – Зам.-ректор по научната и международна проектна дейност.

Проф. дин Иван Илчев приветства бъдещите си колеги и ги увери, че университетът е положил големи усилия да подобри значително учебната си база и да я доближи до европейските стандарти. За първи път тази година, обяви Ректора на най-старото висше училище, в кандидат-студентската кампания ще се включат и настоящите студенти. В своеобразен летящ рейд те ще осъществят редица срещи с кандидатите в София и в други български градове. В приятелски разговори с тях те ще изложат предимствата от обучението в най-престижния ВУЗ, какво могат да очакват, какво трябва да се подобри и разбира се са им подготвили много полезни и практични съвети за предстоящия им вълнуващ студентски живот.