Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студентски Обектив 2009: Покажи им твоя свят!

   
Студентски Обектив 2009: Покажи им твоя свят!

Искате да крещите за всичко което ви влудява в България, но нямате думата? Не мълчете, а използвайте фотоапаратите и мобилните си телефони и ПОКАЖЕТЕ света, който ви заобикаля! Снимайте малките и големите неща, които въплъщават и добрите и лошите страни на това да си студент, да си млад и да си българин/българка.

 

Нека да се представим - ние сме студенти от специалност Европеистика в Софийски университет и заедно с Фондация 'Отворено общество' ви каним да участвате в този проект за студентска фотография. Единственото условие е да сте студент и автор на фотографията. Всеки може да участва, като изпрати снимка на посочения e-mail адрес или просто гласува за тази, която му е харесва най-много, на интернет страницата на конкурса до

5 май 2009 г.

Снимките трябва да бъдат изпращани на e-mail адрес fotokonkurs_evropeistika@abv.bg. Те могат да са цветни или черно-бели, но с минимална широчина от 500 пиксела. Снимките ще бъдат показвани на сайта на студентите от специалност Европеистика www.eustudies.eu.

Има и награди! Трите най-добри снимки ще си поделят 500 лева и авторска слава на страниците на списане "1." И още! 30 фотографии избрани от вас ще бъдат показани в изложба организирана в Червената къща в София в навечерието на парламентарните избори през юни! Изложбата ще открие и учебната година през окромври 2009 в Ректората на Софийския университет.

Има и още! Част от проекта е семинар с български и американски лектори/фотографи, които ще се включат във визуалното и политическо преживяване. Те ще ни въведат в света на политическата и социалната фотография през май отново в Червената къща.

Покажете своя свят! Участвайте в това колективно "визуално крещене" в годината на политически избори в България!

За още информация, търсете един от нас:

Теодора Костадинова - teodora.kostadinova@gmail.com
Катерина Генова - kguenova@gmail.com
Петър Галев - neowind@mail.bg
Константина Василева - inni4ka@gmail.com
Александър Авджийски - mechero_4@abv.bg