Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Проф. Ганка Неделчева от Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ стана лауреат на награда „Кристална лира“

   
Проф. Ганка Неделчева от Факултета по начална и предучилищна педагогика на СУ стана лауреат на награда „Кристална лира“

На гала-церемония в залата на Музикалния театър в Деня на народните будители бяха връчени националните награди „Кристална лира 2015“. Проф. д-р Ганка Неделчева от Катедра „Музика“ към Факултета по начална и предучилищна педагогика на Софийския университет получи най-високото отличие за музиканти в България – специална награда "Кристална лира" за изключителен принос към развитието на българската култура. Наградата се присъжда от Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Съюзът на българските музиканти и танцови дейци (СБМТД) и Класик ФМ радио присъждат ежегодно награди за ярки постижения в музикално-изпълнителското и танцово изкуство. Наградите „Кристална лира“ са учредени през 1997 г. с цел създаване на система за обществено отбелязване на забележителни постижения в изпълнителското и танцовото изкуство. Те се връчиха за 19-та поредна година в 17 категории.

prof.nedelcheva-1

 

Снимка: В. Балевски