Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти от Физическия факултет на СУ участваха в кампания за профилактика на детското зрение

   
Студенти от Физическия факултет на СУ участваха в кампания за профилактика на детското зрение

Екип от студенти, завършващи специалност "Оптометрия" във Физическия факултет на Софийския университет, заедно с асистент Мила Драгомирова и дипломиран оптометрист Габриела Михайлова, се включи доброволно в кампанията за профилактика на детско зрение на фирма "Квят". Кампанията е подкрепена от Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването.

Студентите Александра Дончева, Грети Георгиева, Димитър Хаджихристев, Ива Петрова, Иван Траянски и Росица Съботинова участваха в проверка на зрението на 335 ученици от СОУ „Васил Левски”- гр.Девня. За изследването бяха подготвени пет различни теста за зрение и анкета.

Анкетите показаха, че около 80% от учениците никога не са били на очен преглед, а при скрининга около 30% от децата не преминаха някои от тестовете и беше препоръчано да бъдат прегледани от офталмолог.

1

За изключително полезната и резултатна работа, за ентусиазма и индивидуалния подход към всяко дете, екипа оптометристи получи благодарствено писмо от ръководството на СОУ "Васил Левски".

2