Начало / Новини / Календар / Есенен ден на отворените врати във Физическия факултет на Софийския университет

Физически факултет и Астрономическа обсерватория

На 11 ноември 2022 г. от 13:00 до 16:00 часа Физическият факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Астрономическата обсерватория на Софийския университет (от 18:00 до 21:00 часа) отварят вратите си за всички, които искат да прекарат няколко интересни и ползотворни часа, вдъхновени от науката.

Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде увлекателна; че е интелектуално изпитание и удоволствие; че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света.

По време на Деня на отворените врати посетителите ще могат да се запознаят с новите предизвикателства пред физиката и астрономията. Ще бъдат представени и възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката.

 

Есенният ден на отворените врати включва богата лекционна програма, обиколки с гид на лаборатории във факултета и демонстрация на реална научна апаратура, наблюдения с телескоп и демонстрация на забавни физични експерименти.

Експерименталната лаборатория по физика за работа с учители и ученици ще демонстрира разработените лабораторни упражнения от препоръчителния списък на МОН.

Пълната програма може да бъде намерена в страницата на Физическия факултет в интернет на адрес: www.phys.uni-sofia.bg

Място на провеждане:

1. Физически факултет на Софийския университет,

Адрес: бул. „Джеймс Баучър“ 5, гр, София,

карта: https://goo.gl/maps/up4usemrE3XbU7wZ7

2. Астрономическа обсерватория на Софийския университет,

Адрес: Борисова градина, гр, София,

карта: https://goo.gl/maps/YxzK2qNnnabxLKw38