Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет вече е 6-ият най-многоброен факултет в СУ „Св. Климент Охридски“

   

07.04.2022

 

Според последните данни за броя активни студенти в СУ „Св. Климент Охридски“, отчитащи и приема за магистърски програми от летен семестър, Стопанският факултет вече е 6-ият най-многоброен факултет в Университета. През 2015 г. факултетът е бил на 12-о място по брой обучавани студенти, а през 2019-а – на 9-о място.

В момента в Стопанския факултет се обучават над 1500 бакалаври, магистри и докторанти. Съотношението магистри/бакалаври вече е в полза на магистрите. Всички над 700 магистри, обучаващи се в магистърска степен във факултета, са в програми без държавна субсидия. Вижте повече за най-актуалните и най-търсените ни програми в секция „Прием“.

Освен признанието на кандидат-студентите, Стопанският факултет получава традиционно най-висока оценка от рейтинга на МОН в професионално направление "Икономика". Факултетът има и над 150 действащи партньорства с международни и национални организации.

FEBA-SPRING