Начало / Новини / Новини и събития / Второ класиране на кандидат-студентите за учебната 2016/2017 г. в Софийския университет

   
Второ класиране на кандидат-студентите за учебната 2016/2017 г. в Софийския университет

Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2016/2017 г. беше обявен днес.

 

3 300 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап. За втория етап на класиране са приети още 920 студенти, от които 824 в редовна и 96 в задочна форма на обучение.

Запълнени след първия етап на класирането са специалностите „Психология“, „Европеистика“ с английски език, „Европеистика“ с френски език, „Английска филология“, „Скандинавистика“, „Китаистика“, „Японистика“, „Кореистика“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Журналистика“ и „Икономика и финанси“ с английски език.

От 20 до 22 юли 2016 г. включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

На 26 юли 2016 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 27 – 29 юли 2016 г. включително.

6 499 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалност „Психология“. На второ и трето място са специалностите „Социология“ и „Английска филология“, следвани от „Публична администрация“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Информационни системи“, „Педагогика“, „Информатика“ и „Българска филология“.