Начало / Университетът / Факултети / Философски факултет / Новини / Докторантски семинар

   
Петя Ангелова запознава аудиторията с темата за Младежта и либералната съпротива в средата на 20 век

 

Ежегодно катедра "История и теория на културата" провежда Докторантски семинар, в който се включват докторантите ѝ, техните научни ръководители, преподаватели от Културология, а често и от други специалности.

 

Тази година не беше изключение. Събитието се проведе на 26.01.2024 г. в Заседателна зала 1 на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски“

 

Акцентите в тазгодишните четения бяха върху: грижата за възрастните хора, културата на Южна Корея, културата в градското планиране, популярни детски филми, младежки движения.

Елеонора Стайкова за Пилотното проучване на най-популярните детски

 

 

Заслужават внимание работите на докторантите Стефания Габровска (Пост-социалистическата грижа за менталното здраве на възрастните хора: биографични и културни наративи на депресията и загубата на памет), Кристиян Христов (Между формалното и неформалното - полагане на грижи за възрастни хора и техните домове), Елеонора Стайкова ( Пилотно проучване на най-популярните детски филми и анализ на нагласите сред родителите на децата 2-5 г), Радослава Кънева ( Проучване на употребите на култура в градското планиране на София 2013–2023. Защо и какво планираме?) и Петя Ангелова ( Младежта и либералната съпротива (1944-1949))