Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / FEBA TV - видео новини / Видео-новини и медийни участия / Доц. д-р Тодор Ялъмов участва в юбилейния епизод 100 на „Xplore Marketing“

   

27.10.2023

 

Доц. д-р Тодор Ялъмов участва в юбилейния епизод 100 на „Xplore Marketing“. „Експлора БГ “ е водеща маркетинг и дигитална агенция в България, в която съдружници са Георги Малчев, Иван Пантелеев и Александър Марков. Иван Пантелеев е завършил Стопанско управление в Стопанския факултет и е бил активен член на управителния съвет на Бизнес клуба.

За своето 100-но издание на подкаста за маркетинг, „Xplore Marketing“ избра за гост доц. д-р Тодор Ялъмов, преподавател по е-бизнес и зам.-декан по Научноизследователската, иновационна и проектна дейност на Стопански факултет. С темата „Поведението на бизнеса и университета в една екосистема“, „Експлора“ предава посланието, че успехът на бизнеса и на академията зависи от тяхното взаимодействие. По-рано в епизод N 60 можем да чуем дискусията с проф. д.с.н. Цветан Давидков за ролята на организационната култура.

Феноменът „малък свят“ се проявява и тук. За това говори и свързаността между участниците в подкаста със Стопанския факултет. Например, в 74 епизод срещаме г-н Никола Минков, сериен предприемач и все още R1 изследовател към Стопански факултет по програмата за млади учени на МОН. В 21 епизод Кристина Крънчева и Катя Василева, които са хонорувани преподаватели в магистърските програми на факултета, дискутират принципите и подходите за успешна комуникация.

Това интервю е поредното доказателство за значимата роля, която играе Стопански факултет в предприемаческата и иновационна екосистема у нас.