Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Проект SCHOLARNET / Новини от SCHOLARNET / Нови изследователски перспективи в областта на управлението - срещи на преподаватели от Стопанския факултет и Университета Париж-Сакле

   

25.07.2022

 

В периода 27 юни – 11 юли 2022 г. екип от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ участва в научни дискусии с изследователи от Университета Париж-Сакле. Посещението на българските учени се проведе в рамките на проекта SCHOLARNET, насочен към надграждане на изследователски капацитет и финансиран от Национална научна програма „Европейски научни мрежи“ на МОН.

20220705_114114-min

Научните дискусии бяха посветени на три водещи теми в областта на управлението: съвременно лидерство, управление на кризи и мултикултурна компетентност. След анализ на най-актуалните публикации и изследвания в изброените сфери, с методическата помощ на учените от френския университет, бе очертана рамката на три изследователски модела, които биха могли да бъдат използвани за нови дейности.

20220705_114002-min(1)

По време на научния дебат бяха коментирани и други теми, които са във фокуса на икономическите и управленски предизвикателства днес – валидацията на професионалните компетентности, влиянието на кризите върху икономическите процеси, инфлацията, енергийните пазари, бъдещето на разплащанията и финансовите пазари.

20220705_112817-min(1)

Работното посещение е в съответствие със стратегическите цели на Стопанския факултет на Софийския университет за увеличаване на изследователската активност и насърчаване интеграцията на българските университети в Европейското изследователско поле.

За повече информация относно проекта SCHOLARNET, моля посетете www.scholarnet.eu и уебсайта на Стопанския факултет: www.uni-sofia.bg/feba