Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Календар Магистри / Гост-лекция на Мартин Владимиров, директор програма „Енергетика и климат“, Център за изследване на демокрацията

   

09.05.2022

 

На 13 май от 09:30 до 10:50 ч. ще се проведе гост-лекция на Мартин Владимиров, директор програма „Енергетика и климат“ в Центъра за изследване на демокрацията.

Кога: 13 май, 09:30-10:50 ч.

Къде: 401 и онлайн (необходима е регистрация тук)

На регистриралите се за онлайн участие ще изпратим линк за връзка по имейл непосредствено преди началото на събитието.

imgonline-com-ua-CompressToSize-dFtyXW7XtIaX

Като част от програмата на дисциплина „Устойчиво управление на енергийни системи“ ще ни гостува експертът по енергийна сигурност Мартин Владимиров, който е магистър по енергийна сигурност и международни отношения от Центъра за върхови международни изследвания към университета „Джонс Хопкинс“, Вашингтон, САЩ. Мартин Владимиров работи в тази сфера, като я разглежда най-вече в географския обхват на Европа и Балканите.

През последните години гост-лекторът ни изследва също така и енергийния преход, алтернативните енергийни технологии и геополитическите измерения на енергийните и финансовите пазари, както и по руското и китайското икономическо влияние в Европа. Лекцията е с продължителност от 1 час и 20 минути ще бъдат отделени на студентски въпроси.